Dit ben ik!

Mijn naam is Melanie-Jane Lancaster, geboren 8 oktober 1991 in Zandvoort en al vanaf mijn geboorte omringt door golf. Ouders met een golfbaan in Zandvoort en mijn vriend die leeft voor golf, Joost Luiten.

De topsport droom

Mijn hele leven ben ik al bezeten door auto’s. Vanaf mijn 15e reed ik al samen met mijn vader stiekem op stille parkeerplaatsen om controle over een auto te krijgen. Voor mijn 16e verjaardag kreeg ik dan ook een race-cursus op het circuit van Zandvoort. Ik was meteen verkocht en wilde niks anders. Al snel reed ik daarom ook mijn eerste race. Die jaren daarna probeerde ik Europees in de autosport door te breken. Na verschillende podiumplaatsen lukte het alleen na 5 jaar niet meer om mijn volledige sponsoring binnen te krijgen. Vanaf dat moment ben ik mij meer gaan focussen op mijn studie aan de Johan Cruijff University.

Hoe het begon

Tijdens mijn sport event en marketingopleiding liep ik stage bij mijn ouders op de golfbaan. In dat kader ben ik in 2015 naar Turkije gegaan om een uitwisseling met internationale jeugd te organiseren met de Turkse golfbond.

Gedurende deze 2 dagen op het Turkish Open in Belek liep ik van afspraak naar afspraak. ’s Ochtends vroeg ik aan een jongen in het Engels waar de ontbijtzaal was, we raakte in gesprek. Al snel hoorde hij aan mijn accent dat hij gewoon Nederlands met mij kon praten. Het bleek Joost Luiten te zijn die ik helemaal niet herkend had in een spijkerbroek en T-shirt.

Nu krijg ik veel vragen van golfers in Nederland hoe het werkt om op het hoogte niveau ter wereld te spelen en wat er allemaal bij komt kijken. Daarom ben ik begonnen met het schrijven van een blog om alle lezers mee te nemen in mijn unieke leven samen met Joost.