De feestdagen zitten er weer op en het nieuwe jaar is begonnen! Een paar weken geen golf maar heerlijk met Joost samen zijn en tijd door brengen met familie en vrienden.

Lapland

Joost de ‘echte’ Kerstman en ik

Een paar jaar geleden zag ik op tv dat de ‘echte’ Kerstman in Fins Lapland woonde, vanaf dat moment werd dat een grote droom om rond Kerst daar heen te vliegen en hem te ontmoeten, haha. Dit jaar kwam mijn droom uit! Joost en ik vlogen een week voor Kerst naar het koude Rovaniemi om daar een paar dagen alle toeristische en lokale activiteiten te doen. Het Noorderlicht hebben wij jammer genoeg niet gezien, maar de rest was heel bijzonder. Een bucketlist reisje waar ik alles heb kunnen doen wat ik wilde.

Het meest bijzondere was de tour met de huskyslee. ’s Avonds werden we opgehaald om 45 minuten de stad uit te rijden, het was echt pikdonker en vroeg me af of we wel goed gingen. We werden afgezet en liepen nog een stuk door het bos. In de verte hoorde ik de honden al blaffen en zag ik een klein lichtje waar we naar toe moesten lopen. Ik kon niet wachten! Alle honden waren door het dolle heen toen ze werden vastgemaakt aan de slee.

Net binnen na 2 uur in -17 achter de husky’s

Het eerste stuk ging Joost achterop sturen en ik zitten. Honden waren aan springen, blaffen en bleven omkijken totdat wij het startsein gaven dat zij mochten beginnen met rennen. Ik had de hele rit een grote glimlach op mijn gezicht!

De Kerstvakantie is voor Joost en mij altijd erg belangrijk, even tijd voor elkaar, zonder mensen, golf en verplichtingen om ons heen. Als Joost weet dat er een golfbaan in de buurt is, wil hij altijd even kijken. Die week zijn wij daar niet naar toe geweest omdat we al helemaal volgepland waren. In het hotel lag een flyer dat je in Lapland het hele jaar door kunt golfen, geen excuus of het koud of slecht weer is. In de zomer is de baan mooi groen maar in de winter prachtig wit en wordt er een ijs/sneeuw golfbaan van gemaakt. Je krijgt dan een matje waar je je bal op moet leggen en hem kunt slaan. Dus zelfs voor golfliefhebbers is dit een leuke plek om de winter door te brengen.

Kerst

2e Kerstdiner op golfbaan The Dunes

Mijn moeder doet, net als ik, vrijwilligerswerk en probeert mensen te helpen die het minder goed hebben dan wij. Net als bij iedereen begon de Kerststress al een paar weken voor de feestdagen. Al snel merkte mij moeder en ik om ons heen dat er veel mensen rondom deze dagen alleen zijn. Daarom organiseerde wij op tweede Kerstdag een diner voor iedereen die wilde komen. Onze golfbaan The Dunes was gesloten en hadden het hele clubhuis omgetoverd in een uitgebreid Kerstbuffet, oud Hollandse spelletjes zoals blikgooien, spijkerpoepen maar ook hadden wij een grote tafeltennistafel een dartbord en een bingo. Ik heb echt genoten en ben nu ik dit schrijf weer aan het nagenieten. Mijn broertje had een speciaal persoon mee genomen die hij vaak bij een Amsterdamse supermarkt ziet staan, een dakloze straatkrantverkoper. Deze man heeft de avond van zijn leven gehad toen hij ook nog won met het tafeltennistoernooi.

Share: