Allereerst willen Joost en ik iedereen bedanken voor alle lieve berichten die wij mochten ontvangen vanwege de geboorte van onze zoon Dex. Wat kijk ik terug op een heerlijke winterstop. Joost had besloten om na het DP World Championship geen toernooien meer te spelen en thuis te blijven tot en het eerste toernooi van 2024. Dat betekende dat hij zes weken thuis was, wat uniek is. Het was geweldig om samen de kinderkamer klaar te maken en ons voor te bereiden op de komst van onze zoon.

Als Dex op de uitgerekende datum, 29 december, zou komen, moest Joost na één week alweer op reis gaan. Dat vonden we allebei lastig, maar we wilden niet dat hij de eerste twee toernooien van 2024 in Dubai zou missen. Vooral het eerste toernooi was belangrijk, omdat er geen cut was, plus een kleiner veld. Als Dex later zou komen, moest hij beide toernooien missen. Gelukkig besloot Dex om tien dagen eerder op de wereld te komen, om zo een langere tijd met mama én papa thuis te zijn. Voor Joost was dit helemaal fijn, omdat hij pas na bijna drie weken zijn koffers hoefde te pakken.

De eerste keer dat Joost wegging, was wel gek. Hij was al anderhalve week elke dag van vroeg tot laat aan het trainen, of had hij andere verplichtingen, maar hij was wel de avonden thuis. Nu stond ik er opeens helemaal alleen voor. Ik ben het gewend om alleen te zijn, maar vond het met een kleine baby wel erg spannend. Gelukkig had ik de eerste week veel hulp van mijn moeder of schoonmoeder. Al snel had ik helemaal mijn draai gevonden 🙂

Dex is (tot nu toe) heel makkelijk en ik neem hem overal mee naar toe. Vanaf zes weken kun je ook vliegen met een baby, dus Dex en ik zijn vorige week voor het eerst het vliegtuig in gestapt om papa Joost in Qatar aan te moedigen. Het was wel even wennen om met een baby op reis te gaan. Wat veel spullen moet je meenemen! Gelukkig zijn mijn ouders meegegaan om ons te helpen, zodat Joost zich honderd procent kan focussen op de wedstrijd. Zo sliep Dex ’s nachts bij mijn ouders in de hotelkamer en paste zij op als ik met Joost meeloop.

We zijn benieuwd wat het golfseizoen 2024 ons zal brengen. Hopelijk mag Joost dit jaar weer een overwinning op zijn naam schrijven.

*Deze blog verscheen eerst in Golfers Magazine*

Share: