Een paar keer per jaar zet de European Tour zich in voor goede doelen. Zo werd een aantal weken geleden alles tijdens het Omega Dubai Desert Classic omgetoverd in het roze om aandacht te vragen voor borstkanker en op deze manier een steentje bij te dragen aan Pink Ribbon. De cup, het leaderboard en de vlaggenstokken waren allemaal roze; spelers pasten hun outfit hierop aan. Ook meereizende partners en familie van de spelers waren van tevoren ingelicht, zodat ze er rekening mee konden houden.

Ik vind het mooi dat de European Tour zich inzet voor anderen. Zelf wil ik ook altijd helpen waar ik kan. Een voorbeeld daarvan is dat ik plastic doppen spaar voor de KNGF-geleidehonden. Ik help het milieu en er gaat per kilo een vergoeding naar de opleiding van de geleidehonden. Het begon klein met een paar dopjes per week, maar ik merk dat ik langzaam iedereen om mij heen mee heb gekregen. In de weken die ik met Joost meereis, vraag ik de partners van andere spelers en de caddie van Joost om alle waterdoppen aan het einde van de dag of week aan mij te geven, zodat ik die mee naar Nederland kan nemen.

Laatste reisde ik mee naar Mexico naar het WGC Mexico Championship en ook daar kon ik werken aan mijn verzameling doppen. Vanwege de hoogte – de baan lag op bijna twee kilometer hoogte – en de warmte dronk iedereen veel water en ik had nog nooit zoveel dopjes bij elkaar gesprokkeld als aan het einde van die week. Ik hoop dat ik op deze manier met iets kleins toch wat mensen kan helpen.

Deze blog verscheen eerst op de pagina van GolfVrouw in Golfers Magazine

Share: