Supertrots ben ik; een topfinish in Abu Dhabi. Wat een manier om het seizoen te starten. Het begon als een doodnormale zaterdag, aan het werk bij mijn ouders in Zandvoort, tot de vaste golfers in het clubhuis mij naar de tv riepen. Joost holede zijn tweede slag op hole negen voor eagle. Vanaf dat moment kon ik mijn ogen niet meer van het scherm houden. BAM, birdie, birdie, opeens stond hij in de top-5! Golfers haastten zich van de baan, anderen verzetten hun starttijd om niks te hoeven missen. Het hele clubhuis stond opeens vol; iedereen wilde Joost aanmoedigen. Kon hij deze flow doorzetten? Sommigen waren sceptisch. Maar na de eagle op hole achttien was het feest. Eventjes stond golfend Nederland op z’n kop.

Van sjaal naar bikini

Een week later vloog ik met mijn ouders vanuit de besneeuwde Nederland naar het land van boerka’s, dikste auto’s en hoogste gebouwen.

Tien jaar geleden was ik er voor het eerst. Inmiddels is er veel veranderd. Natuurlijk zie je nog steeds mannen in een wit gewaad lopen met meerdere vrouwen met hoofddoek of boerka achter zich. Als ik naar het minder toeristische en meer traditionele oud-Dubai ga, pas ik mijn kledingstijl aan en bedek ik mijn schouders en knieën. Maar de nieuwe stad is een wereld van verschil. Vrouwen kleden zich westers met korte rokjes, decolletés en hoge stiletto’s. 

Met een groep van twintig meiden zijn we die woensdag op stap geweest. Boottochtje, lunchen, gezellig bijkletsen en natuurlijk even roddelen over de mannen. We waren het er allemaal over eens: Dubai is een van onze favoriete bestemmingen! Heerlijk eten, altijd goed weer, mooie hotels en nog betere golfbanen. Dubai voelt als een beetje thuiskomen.

Deze blog verscheen eerst op de pagina van GolfVrouw in Golfers Magazine

Share: