Na jaren al het doel te hebben gehad om iets te doen voor Nederlandse kinderen, komt Joost zijn droom uit, vandaag gaat de Joost Luiten Foundation (JLF) officieel van start. In samenwerking met de NGF en het Jeugdfonds Sport is het doel van de stichting om meer kinderen kennis te laten maken met de golfsport.  

Sterker door Golf!

Inmiddels draait de eerste pilot in volle toeren. De leerlingen van de Golfklas op het Thorbecke College krijgen gedurende twintig weken les op de thuisbasis van Joost op het Golfcenter Seve. Onder leiding van twee professionals wordt er gewerkt aan de vaardigheden. De kinderen krijgen op deze manier de kans om zelf te ervaren wat de golfsport inhoudt en of het iets voor hen is. We zijn nu halverwege en zien de kinderen groeien in zelfvertrouwen, kracht en hun golfspel.

In mei loopt het project ten einde. Er is al besloten om het volgend schooljaar een vervolg te organiseren. Er wordt dan een nieuwe groep kinderen in staat gesteld om kennis te maken met de golfsport. Voor de kinderen die nu aan het project deelnemen en graag door zouden willen, wordt vanaf de zomer in een kleinere groep gericht getraind met een vaste pro.

Joost en de kids

Elke week wanneer Joost in Nederland is probeert hij zoveel mogelijk tijd door te brengen bij de lessen om zelf met de kinderen bezig te zijn. Wanneer hij bij de les is geweest, kan hij niet stoppen met vertellen hoe de kinderen vooruitgaan en dat hij bij sommige echt onder de indruk is. Ook als Joost ergens op een golfbaan kinderen ziet, gaat hij er het liefst heen om hun op een leuke manier uit te dagen en beter te maken.

Thuis brainstormen wij vaak hoe wij golf kunnen laten groeien, ik ben daarom nauw betrokken bij de Foundation en werk achter de schermen met een goed team vol passie voor de golfsport.

Jullie kunnen ook helpen!

In de Foundation is het natuurlijk belangrijk dat er voldoende financiële middelen aanwezig zijn om zoveel mogelijk kinderen met golf in aanraking te laten komen.

Joost wilde graag de professionele- met en de amateurgolfsport verbinden. Zo kwam hij op het idee om ‘Birdievriend’ op te zetten. Een zelf te bepalen bedrag bij elke birdie die Joost in een officiële wedstrijd slaat. Je kunt hier lid van worden om een betrokken manier de Foundation te steunen. Het geld wat binnenkomt, wordt gebruikt om zoveel mogelijk kinderen en golfprojecten te steunen met materiaal, vervoer en lessen. Klik hier voor info ‘Birdievriend’

Share: