Op tv wordt er van donderdag t/m vrijdag golf uitgezonden. Alleen wat veel mensen niet weten is dat er nog een hele grote organisatie achter staat die van alles buiten het golftoernooi organiseert en regelt. Niet alleen voor de golfers zelf maar ook zeker voor hun gezinnen/partners.

De toernooiweek begint met maandag als reisdag, dinsdag trainingsdag en woensdag de pro-am waar de meeste spelers altijd verplicht zijn om aan mee te doen. Tijdens de pro-am speelt de pro met 3 amateurs die sponsor zijn of anderszins belangrijk zijn voor het toernooi.

Wanneer de mannen de pro-am spelen, wordt er op woensdag een dag georganiseerd waarbij de partner van de European Tour speler de omgeving leert kennen. Er wordt altijd rekening gehouden om iets van de stad te zien. Denk daarbij aan de geschiedenis, iets cultureels, lokale proeverijen, shoppen of actiefs in de stad. Deze dag staat altijd in teken van alleen maar vrouwen-dingen.

Wij hebben een besloten Facebook- en Instagrampagina waar deze privé belevenissen en de foto’s van onze ladies days staan. Hier kunnen we ons ook opgeven als we mee willen. We hebben daar alle soorten girl talk zoals, welk hotel of restaurantjes je het beste kan pakken tijdens de toernooien; een soort Tripadvisor-on-Tour zeg maar. Natuurlijk komen er ook roddels voorbij en wordt elke nieuwe vriendin aan ons voorgesteld.

De pro-am is een stuk minder competitief dan het echte toernooi en daarom is het natuurlijk een stuk minder spannend om als partner mee te lopen en aan te moedigen. In de weken die ik mee ga, kom ik steeds dezelfde meiden tegen. Je wordt vriendinnen en dat maakt het gezellig om met z’n allen iets leuks doen. Er zijn een aantal meiden die elke week van toernooi naar toernooi mee reizen.

Een paar voorbeelden van de ladies day waar ik naar toe ben geweest het afgelopen jaar

  • België 2018:               rondleiding in de chocolade fabriek
  • British Open               Whisky proeverij
  • British Masters           uitleg in de diamanten fabriek
  • KLM Open 2018         rondleiding in de stroopwafel fabriek
  • Mexico 2019               hop on hop off bus tour
  • KLM Open 2019:        privé boot tour door de grachten met uitgebreide lunch
  • Italian Open 2019:     tour door de tuinen van de paus en rondleiding in het atelier van Valentino  

Deze blog verscheen eerst op de pagina van GolfVrouw in Golfers Magazine

Share: