Zoals heel de wereld, zitten ook wij thuis vanwege het coronavirus. Ik weet dat ik bij het schrijven van mijn vorige blog nog laconiek was, omdat ik dacht dat het in Nederland wel zou meevallen. Nu heb ik daar spijt van, ik had zeker niet verwacht dat dit virus ons allemaal zo zou raken. Het is angstaanjagend! De verspreiding gaat razendsnel en de hele wereld is ondertussen ontregeld en geraakt.

Klusjes

Ik sta 100 procent achter de beslissing van de regering om sportclubs en restaurants te sluiten en evenementen te cancelen. Het is belangrijk de veiligheid en gezondheid van jezelf en anderen op één te zetten! Ook wij moesten daarom begrijpelijk maar met pijn in ons hart de deuren sluiten van het restaurant en de golfbaan. De onzekerheid van hoe lang we nog dicht moeten blijven maakt het voor ons als familiebedrijf heel emotioneel zwaar.

Het was emotioneel iets makkelijker toen we de eerste paar weken, toen de regels nog minder streng waren, de tijd konden gebruiken om weer alles up-to-date te krijgen. Joost heeft geholpen om de driving-range te schilderen, nieuwe greens aangelegd en andere klusjes gedaan op en rondom de baan. (zie fimpje onder aan de pagina). Mijn moeder en ik hebben opgeruimd, schoongemaakt en alles binnen en op het terras geschilderd. Alles ziet er weer netjes uit en we kunnen niet wachten op het bericht van het RIVM om weer open te mogen. 

Trainen

De eerste twee weken waren we lekker druk met klusjes in Zandvoort. Nadat de regels strenger werden en wij meer thuis kwamen te zitten begon Joost al snel golf te missen. Hij werd onrustig en de verveling sloeg toe. We hebben verschillende manier verzonnen zodat Joost toch aan zijn golfspel kon werken. Eerst voor de fun, met bijvoorbeeld een toiletrol, maar al snel waren we onderweg naar de bouwmarkt voor iets serieuzers: een driving-range. (hieronder een filmpje hoe Joost en ik met een visnet en houten planken onze ‘rooftop range’ in elkaar hebben gezet) We hebben nu genoeg hulpmiddelen in huis om in deze bizarre periode fit te blijven. Putten op het tapijt, een driving-range op het balkon en verschillende fysieke trainingsmiddelen die hij van zijn fysio/trainer heeft gekregen. Maar naast het bezig zijn met golf, zitten we ook heerlijk dagen lang in joggingbroek op de bank series te kijken met zakken chips!

Mijn nieuwe Corona job

Sinds de lockdown krijgt Joost veel meer aanvragen om filmpjes op te nemen voor onder andere interviews. Er mogen natuurlijk geen cameramensen komen dus heb ik sinds de afgelopen weken een nieuwe job, Joost zijn eigen cameravrouw. Het is nog best lastig, je moet rekening houden met licht, achtergrond, geluid, kleuren, etc.

Hieronder filmpjes hoe Joost en ik door deze ‘lock down’ komen

Ik hoop dat iedereen zich aan de richtlijnen houdt en gezond blijft, zodat we allemaal weer snel vrij kunnen bewegen en naar de golfbaan mogen.

Share: