Een maand vol gezelligheid, feestjes, heerlijk eten en trainen! De maand december vind ik altijd erg leuk omdat wij verschillende ‘black tie’-uitnodigingen hebben ontvangen. Al weken van tevoren ga ik opzoek naar jurken die ik de avonden wil dragen. Ik vind het leuk om elke keer iets anders aan te trekken en huur daarom mijn complete outfits, aangepast aan de gelegenheid.

Terwijl ik mezelf een klein prinsesje voel in een mooi lange jurk, vindt Joost zo’n ‘apenpakkie’, zoals hij het zelf noemt, helemaal niks. Elke keer weer vind ik de voorbereiding en het passen van de jurken het leukst. Maar als we aankomen op de locatie en ik de rode loper zie liggen, begin ik meteen te stressen: wat is iedereen mooi, hoe zie ik eruit, hoe moet ik staan, zit mijn haar goed?

Joost is er natuurlijk aan gewend dat op en rond de golfbaan de camera’s op hem gericht zijn. Maar ik hoef niet voortdurend in het middelpunt te staan en krijg, als dat wel zo is, acuut zweetaanvallen, een trillip en begin te stotteren, haha. Ik vraag me dan ook af waarom ik altijd tegen Joost zeg dat ik ernaartoe wil. Vol goede moed gingen Joost en ik vorige week samen de gala’s af, maar ook deze keer moest hij toch nog elke avond even een grapje in mijn oor fluisteren om mij een beetje ontspannen voor de fotografen te krijgen. Het gekke is altijd dat ik, zodra ik van de rode loper afloop, meteen relax ben en dan van de avond kan genieten.

Trainen

Tijd voor Joost om de hele dag op de bank zitten is er niet. Vanwege de koude dagen in Nederland is hij samen met zijn coach en caddie een paar dagen naar Spanje gegaan om goed te trainen. Wanneer het te koud is om buiten te trainen, gaat hij elke dag naar de sportschool om aan zijn conditie en kracht te werken en probeert hij zoveel mogelijk binnen aan zijn spel te werken. Ook in de huiskamer

Joost en ik wensen iedereen via deze weg heel fijne feestdagen en een 2020 met veel birdies.

Share: