Vier maanden geleden heeft Marloes van GolfVrouw mij gevraagd om de lezer een kijkje te geven in mijn leven. Van ‘achter de schermen’ bij de European Tour, het reizen, oefenen en alles wat erbij komt kijken, en nu komt er wat je altijd hoopt, een overwinning bij. Zijn vorige overwinning was natuurlijk het KLM Open in 2016 waar veel Nederlanders bij waren.

Hoe heb ik deze overwinning thuis voor de tv beleefd?

Zoals altijd zette ik zondag Joost af op Schiphol waar hij deze keer twee weken weg zou blijven om toernooien in Oman en Qatar te spelen. Op Schiphol gaf Joost mij een kus en zei heel zelfverzekerd dat hij Oman zou winnen. Hij had besloten om terug te keren naar zijn oude Scotty Cameron putter, dezelfde putter die hij gebruikte tijdens het KLM Open 2016. Topsporters zijn altijd op zoek naar verbetering, daarom zie je vaak golfers switchen naar nieuw materiaal. Vernieuwing is niet altijd goed, alleen weet je dat pas wanneer je het geprobeerd hebt.

Het begon allemaal als een doodnormale week. Donderdagmiddag begon zijn 4e toernooi van 2018. De draw (starttijd) was ongunstig voor Joost, ‘s middags begon het te waaien. Hij wist dat hij geduldig zijn ronde moest afmaken en eindigde met een scoren van level. Met de windstille vrijdagochtend zou hij een lage score moeten neerzetten om er goed bij te staan. Zo gezegd, zo gedaan, hij maakte een -6.

Op naar het weekend!

Vrijdagavond sprak ik Joost via FaceTime en Joost vroeg mij om naar Oman te komen. Hij had er een goed voorgevoel over. Het lukte mij niet om mijn afspraken te verzetten dus bleef ik het in Nederland om hem op de voet te volgen.

Home support    

Zaterdag was ik aan het werk op de golfbaan van mijn ouders in Zandvoort, waar iedereen altijd golf volgt. De golfers werden al erg enthousiast van het idee dat Joost na 3 dagen bovenaan het leaderbord stond en kans had om te winnen. De mensen om mij heen begonnen mij daarom ook al te feliciteren. Het begon steeds dichterbij te komen, misschien zou Joost echt gaan winnen!!!

Zaterdagavond heb ik onze vrienden uitgenodigd om met z’n alle zondagochtend Joost via de tv te volgen. Om 9 uur ‘s ochtends was iedereen bij mij thuis waar we met verse jus d’orange en croissantjes elk slag in spanning hebben beleefd. Vanaf hole 16 kon er bijna niks meer mis gaan. De spanning in mijn lichaam werd erger! Van zweet en trilhandjes tot een hartslag in mijn keel. De winnende put werd bij mij thuis zo hard toegejuicht dat Joost het bijna in Oman kon horen. Wat voelde ik de spanning van mijn schouders vallen. Met een traantje van trots, proostte we met champagne op Joost zijn zesde European Tour zegen.

Ontploffing na een winst

Na het tekenen van de scorecard begint het, bijeenkomst met de prins, de prijsuitreiking, speech, fotoshoot, interview naar interview, persconferentie, handtekeningen uitdelen, etc. Bijna 3 uur na zijn winst, had Joost tijd om mij eventjes tussendoor te bellen. Hij kon het niet geloven, wat was hij blij! Het eerste wat hij zei toen ik opnam: Mel, ik zei het toch dat ik zou winnen’.

Het moet gevierd worden!

Aangekomen op Schiphol stond de eerste pers al op Joost te wachten. Na zo een overwinning staat meteen de agenda volgepland met lokale, nationale en internationale pers. Van interviews op tv, telefoon tot radio. De ouders van Joost en ik hadden een groot feest op maandagavond georganiseerd. Joost kon daarom niet voor een interview naar het Ziggoprogramma, Peptalk. Zij wilde hem toch feliciteren en wat vragen stellen over de winst en hadden daarom live FaceTime gesprek tijdens de uitzending in onze feestelijke zetting met vrienden, familie en sponsoren. De overwinning is goed gevierd! Op naar de volgende overwinning #7.

En nu door: agenda omgooien!

Zelf kan ik best zeggen dat ik een lichte control freak ben, haha. Soms is dat lastig wanneer je vriend elke week zijn planning kan veranderen. In plaats van dat Joost door zou vliegen naar Qatar, heeft hij besloten terug naar Nederland komen. Zodat hij thuis zijn overwinning met familie en vrienden kon vieren en zich te focussen op de grote toernooien die eraan komen.

Door zijn winst staat hij 9e in de ‘Race to Dubai’ en is daarbij gekwalificeerd om het World Golf Championship in Mexico te spelen. Hierdoor is zijn, dus ook mijn agenda voor de aankomende weken omgegooid. Door een 67ste plek op de wereldranglijstplek kan alles gebeuren. Het doel is om na India in de top 64 te staan en zich te kwalificeren voor de World Golf Championship Match Play in Austin, Amerika.

Deze blog verscheen eerst op de pagina van GolfVrouw: https://golfvrouw.nl/golfvrouw-melanie-on-tour-o-man-gewonnen/

Share: