Kan jij wel met je partner golfen?

Regelmatig zie ik stelletjes samen de golfbaan op lopen. Het lijkt zo leuk: een romantische, sportieve wandeling waarbij je geniet van de mooie ballen die je slaat… tot een van de twee een slechte dag heeft. Tips, gevraagd of ongevraagd, zijn vaak goedbedoeld, maar als ze niet werken, ontstaat er irritatie.

Soms zie ik stellen van de baan komen en boos tegenover elkaar in het restaurant zitten. Gelukkig verdwijnt die boosheid vaak na een glas wijn en een portie bitterballen. En een week later zie ik ze weer samen de eerste tee op lopen. Joost en ik kunnen samen klussen, werken, een andere sport beoefenen, zelfs caddien ging goed, maar golfen samen is voor ons niet weggelegd. Eigenwijsheid, winnaarsmentaliteit en onderlinge competitie zitten mij in de weg. Helemaal aan het begin van onze relatie leek het ons leuk om samen op The Dunes te spelen. Ik zou wel even laten zien wat ik kon. Maar al op de eerste hole vlogen mijn ballen alle kanten op. Joost deed, heel lief, nog een poging om me te helpen, maar het mocht niet baten. Hij vond het erg grappig, waardoor ik steeds bozer werd op mezelf. Na vijf holes besloten we maar terug te gaan naar het clubhuis, zodat we in ieder geval nog met één auto naar huis konden. Het is de enige keer geweest dat Joost en ik samen gegolft hebben.

Op vakantie golft Joost niet, al stoppen we wel altijd als we een bordje met een golfbaan erop zien: even kijken hoe de baan erbij ligt. En een aantal jaren geleden, op Curaçao, was Joost negen holes mijn caddie. In plaats van samen spelen leek ons dat beter om de vakantie gezellig te houden, en het was ook erg leuk.

Met ouders die een eigen golfbaan hebben, als organisator van toernooien en met een vriend als golfpro denkt iedereen dat ik ook een goede bal sla. Als Joost op de driving range een en ander uitlegt, lijkt alles mij duidelijk. Vol vertrouwen ga ik dan achter de bal staan. Maar zelf de bal slaan is heel wat anders dan het uitgelegd krijgen. Elke keer zeg ik tegen mezelf dat ik vaker ballen moet gaan slaan, maar ik kom niet verder dan één mandje per maand. Ik heb zelfs niet eens een eigen set en leen altijd wat clubs. Misschien is het ontwerpen van mijn eigen Melanie on Tour-schoen voor Duca del Cosma hét moment om golf echt op te gaan pakken.

Win 2 greenfees om samen met je partner te golfen bij golfbaan The Dunes. Vul hieronder je gegevens in en maak kans!

    Share: