Elke week weer opnieuw moeten wennen aan slapen in een ander bed, met andere geluiden. De een heeft er meer moeite mee dan de ander. Mij kun je overal neerleggen en ik slaap. In het begin maakte Joost zich zelfs zorgen, omdat ik zo diep slaap dat ik wakker wordt in dezelfde positie als waarin ik in slaap ben gevallen. Joost daarentegen wordt van alles wakker en draait wel vijftig keer per nacht om een goede positie te vinden.

Goede nachtrust is belangrijk voor iedereen, maar helemaal voor iemand die zijn lichaam nodig heeft voor zijn werk. Joost heeft vaak last van zijn schouder en rug. Hij reist met zijn eigen kussen, zodat hij in ieder geval elke nacht met zijn nek in een goede positie ligt. Eén keer is hij midden in de nacht bij het uit­checken zijn kussen vergeten. Hemel en aarde werden bewogen om het ding weer terug te krijgen.

Kamers wisselen

Hier ligt een matras van de
AirBNB op de grond

Zoemende liftschachten, ratelende airco’s, drukke snelwegen, knip­perende lichtjes op het plafond en slechte matrassen zijn vaak de reden dat Joost van kamer wisselt. Dan heb ik mijn koffer al uitgepakt, mijn kleding in de kast gehangen en mijn spulletjes uitgestald in de badkamer en kunnen we weer naar beneden om bij de receptie om een andere kamer te vragen. Of we zijn midden in de nacht aangekomen en liggen net in bed. Het komt nooit goed uit. Ik heb op zo’n moment alleen maar behoefte aan een bed, maar loop dan zonder make-­up, met mijn haar in een knot, in een badjas en op hotelslippers met alle koffers achter Joost aan naar de nieuwe kamer.

Ook word ik wel eens wakker gemaakt voor een verbouwing. Het matras moet worden omgedraaid of zelfs op de grond worden gelegd, de airco moet worden afgeplakt met tape of een handoekt wordt over de tv gehangen. Het komt ook voor dat ik de volgende morgen wakker word en van de hele verbouwing niks heb mee­ gekregen. Dat is het voordeel van een diepe slaper zijn.

De Europese Tour heeft elke week een speciaal ‘spelershotel’. Veel golfers boeken daar hun kamer omdat je dan gebruik kunt maken van de courtesy car naar de baan, je gezellig wat kunt eten met andere spelers en de organisatie aanwezig is voor vragen. Na al die jaren op de Tour heeft Joost een voorkeur voor bepaalde hotels, andere mijdt hij vanwege de wat mindere kamers. De laatste jaren zit hij liever in een ander hotel als hij weet dat hij daar beter kan slapen en eventuele blessures voorkomen.

Share: