Het seizoen 2023 zit erop. Tijd om terug te blikken op een bijzonder jaar met veel hoogtepunten. Na een slecht 2022 kon Joost toch op de DP World Tour spelen dankzij een wildcard voor zijn plek op de ‘career money list’. Vanaf de start van het seizoen zat er een stijgende lijn in zijn spel en tekende hij voor de ene na de andere topnotering. Met hele goede derde plekken in Thailand en India was de druk al snel van de ketel en was er rust voor de rest van het jaar. Daarna werd hij nog een keer derde en had hij in München bijna een overwinning te pakken. Wat was die week spannend. Hij stond er zo goed voor dat we al snel wisten dat zijn speelrecht voor 2024 veilig was. Zelfs een kaart voor de PGA Tour kwam in beeld. Met ingang van dit seizoen heeft de DP World Tour dit als extraatje voor de tien beste spelers. Vanaf het eerste moment was dat het doel en het zag er heel lang goed uit. Met nog maar een paar toernooien te spelen was Joost virtueel in bezit van zijn PGA Tour-kaart. Thuis hadden we het natuurlijk vaak over hoe ons leven er dan uit zou komen te zien. Zouden we verhuizen naar Amerika? Of zou ik thuisblijven en zouden we heen en weer vliegen? Het was erg onzeker, tot het laatste moment. De laatste toernooien gingen helaas minder goed. En als je op dit niveau niet top speelt, verlies je snel plekken op de ranglijst. Uiteindelijk eindigde Joost na het DP World Tour Championship in Dubai op de 26ste plek van de jaarranking van 2023. Niet voldoende voor speelrecht op de PGA Tour en dus blijft hij nog een jaar op de DP World Tour spelen.

Natuurlijk waren we even teleurgesteld. Joost heeft er weer alles aan gedaan om zijn doel te bereiken. Maar we kunnen ook op een geweldig seizoen terugkijken. Alles was bijna het tegenovergestelde van 2022. Ik ben enorm trots op hem, als je ziet waar hij vorig jaar vandaan is gekomen. Van bijna stoppen met golf naar een top 30 op de DP World Tour.

Dubai was het laatste toernooi waar ik hoogzwanger nog naartoe vloog. Ik vond het belangrijk om nog één toernooi met zijn tweetjes te zijn voordat het nieuwe golfseizoen als gezin begint. Nu is het tijd om de stekker even uit golf te trekken en te focussen op onszelf. Heerlijk een aantal weken thuis, samen de kinderkamer inrichten en ons voorbereiden op de komst van baby Luiten. We kunnen allebei niet wachten om ons wondertje vast te houden. Ik ben op 29 december uitgerekend, en we hopen dus dat de baby op tijd komt, zodat Joost meteen de eerste toernooien van 2024 weer van start kan gaan.

*Deze blog verscheen als eerste in Golfers Magazine editie 10*

Share: