Tiger Woods is een nieuw mens

Wat een overwinning! Joost en ik zaten op de zondag van The Masters aan de buis gekluisterd. Na die geweldige zege van Tiger Woods stroomden de reacties uit de golfwereld binnen. Op de golfbaan van mijn ouders was het wekenlang het gesprek van de dag. Joost werd door veel journalisten gevraagd om een interview te geven over Tigers comeback en zelfs ik krijg van veel mensen de vraag hoe hij als persoon is. Natuurlijk zie ik hem niet vaak omdat hij op de PGA Tour speelt, maar af en toe spelen Joost en Tiger in hetzelfde toernooi en dan komen wij elkaar weleens tegen.

Chaos

Jaren geleden zag ik hem voor het eerst spelen. Als Tiger speelde, was het om hem heen een chaos. Mensen riepen zijn naam, iedereen probeerde een glimp van hem op te vangen. Hij negeerde echter alles en iedereen, hij stond nergens voor open. Ik weet nog dat hij een keer in Dubai speelde; hij zette geen voet in de Players Lounge om wat te eten en kwam ook niet in de kleedkamer. Nee, hij ging na het spelen direct de auto in naar zijn afgehuurde villa. 

Nog steeds een grootheid

Toen kreeg hij al die privéproblemen en kwam hij alleen nog negatief in het nieuws met zijn affaires, echtscheiding, de vele blessures, operaties en andere vervelende toestanden.

Vanuit zijn diepste dal is hij echter terug. En nog steeds een grootheid. Zo zat ik laatst op het gras bij Joost op de driving-range van het WGC in Mexico toen Tiger aan kwam lopen. Elke speler draaide zich toch even om als hij voorbij liep. 

Een stuk relaxter

Nu blijft hij na zijn ronde tv kijken met andere spelers, gezellig wat eten en slaapt hij in hetzelfde hotel als de rest – al heeft hij voor zijn veiligheid wel een eigen verdieping. Sinds zijn terugkeer is hij een stuk relaxter, buiten en op de golfbaan. Het blijft een gekkenhuis om hem heen, maar het lijkt erop dat hij er nu wat meer van kan genieten. Hij is toegankelijker: lacht naar het publiek, daagt de medespelers uit met grapjes en wenste mij succes met Joost zijn ronde! Deelde hij vroeger nooit handtekeningen uit, nu deed hij het wél – met alle liefde tekende hij de vlaggen die ik daar in de shop had gekocht.

Deze blog verscheen eerst op de pagina van GolfVrouw in Golfers Magazine

Share: