Door de jaren heen ontmoeten we af en toe andere topsporters, vaak klikt het meteen met hun partners. Het is fijn om met mensen te praten die begrijpen hoe het is om een vriend als topsporter te hebben. Van de tegenslagen tot achter de televisie in tranen juichen bij een overwinning, je hoeft ze niets uit te leggen. Sommige van mijn oude vriendschappen zijn verwaterd nadat ik een relatie met Joost kreeg. Ze snapten ons leven niet, werden jaloers op de reisjes of accepteerden niet dat ik een afspraak verzette omdat ik het vliegtuig pakte om mijn vriend te steunen. In het begin had ik daar veel moeite mee, maar gelukkig kreeg ik er veel nieuwe vrienden voor terug.

Joost en ik hebben gelukkig een goede en stabiele relatie. Het is soms ook fijn om de moeilijke momenten te delen met meiden die het begrijpen. Bijvoorbeeld het missen van een begrafenis, je verjaardag, dat je partner een paar dagen na de bevalling al weer weg moet, of het moeilijk plannen van afspraken.

Veel individuele topsporters hebben hetzelfde karakter. Ik merk dat vooral als de mannen thuis zijn en hun ervaringen, frustraties of blessures met elkaar delen. Daarom is het leuk om, als er tijd voor is, bij een andere sport te kijken en samen met Joost iemand die je kent aan te moedigen. Er staat daarom ook altijd sport aan bij ons op tv. Het is interessant om te zien hoe Joost en de andere mannen veranderen als ze in de sportmodus zijn. Of het nou bij een voetbal- of tenniswedstrijd is, Joost leeft zich altijd helemaal in.

We boffen ook met onze buren. Onze buurman reist de hele wereld over voor het World Superbike World Championship. In Coronatijd zijn de vrouwen dus vaak alleen omdat we niet mee mogen reizen. Dan eten we samen of wandelen een stuk met de honden. Altijd een goed gevoel om te kunnen bouwen op je vrienden. Of het nu gaat om het verschuiven van iets zwaars, een hondenhok in elkaar zetten of voor je koken als je weer weken alleen bent.

Als ik niet naar Joost toe kan als hij er goed voor staat, nodig ik vaak op zondag al onze vrienden en familie uit om hem samen aan te moedigen. We maken er dan een leuke dag van en staan schreeuwend voor de televisie. Het vieren van mooie momenten is het fijnst met mensen om je heen om wie je geeft. Ik hoop daarom ook dat we weer snel met z’n allen een overwinning kunnen vieren.

Share: