Word Cup – Australië 2018

2018 – wat was het een bijzonder seizoen! Roerig, dat wel. Een jaar dat goed begon: ik reisde veel met Joost mee naar toernooien, thuis verliep het allemaal op rolletjes. De overwinning in Oman maakte het perfect. We dachten nog: wat zal dit een mooi jaar worden. Maar helaas, er kwam een abrupt einde aan al dat leuks. Joost moest even – een paar weken – rust nemen vanwege een pijnlijke pols. Die weken werden echter maanden en het ging maar niet over. Uiteindelijk volgde een operatie. Een topsporter die door een blessure noodgedwongen aan de kant zit – hoewel iedereen in onze omgeving en vooral hijzelf de moed erin hield, waren het moeilijke tijden voor Joost. Na vijf maanden kwam gelukkig het verlossende woord: hij mocht weer toernooien gaan spelen. Een opluchting voor hem, en eerlijk gezegd ook voor mij. Je voelt je toch machteloos met zo’n blessure.

Het was wel weer even wennen: na maanden verplichte rust en altijd samen zijn, was Joost ineens weer wekenlang onderweg. Hoewel ik het in eerste instantie heerlijk vond om weer even alleen te zijn, merkte ik al snel dat ik hem miste. Dus besloot ik de laatste twee toernooien, Dubai en Melbourne, met hem mee te reizen.

Na de World Cup, die Joost samen met Daan Huizing speelde in Australië, plakten we er meteen een weekje vakantie aan vast. Thuis had ik de route al uitgestippeld: met een gehuurde camper van Melbourne naar Sydney, van witte stranden vol met kangoeroes tot een survivaltocht in een vallei. Super om dit stuk van down under te ontdekken.

En nu? We zijn weer thuis om alle feestdagen met familie en vrienden te vieren. Heerlijk relaxed dus. Hoewel – december staat vooral in het teken van de sport- en golfgala’s, en dat betekent… kledingstress voor de rode lopers.

Joost en ik wensen iedereen fijne feestdagen!

Deze blog verscheen eerst op de pagina van GolfVrouw in Golfers Magazine

Share: