Golf is op dit moment niet hetzelfde zoals we gewend zijn. Er gaat geen dag voorbij dat de wereld niet met het coronavirus bezig is. Ook ik raak nu gewend aan het ‘nieuwe normaal’. Gelukkig kunnen we voorzichtig het oude leven weer oppakken en terugkijken op de afgelopen bizarre maanden. Nu ik mijn blog aan het schrijven ben, krijg ik een pop-up op mijn telefoon met herinneringsfoto’s van vorig jaar. Als ik door de foto’s van toernooien waar veel publiek scroll, vind ik het toch gek om naar beelden te kijken van situaties waar veel mensen dicht op elkaar aan staan.

HOUD REKENING!

Op 1 juli worden de regels weer een beetje versoepeld, ook bij ons op de The Dunes. Elke dag dat ik daar aan het werk ben, vind ik het lastig en heel onpersoonlijk om mensen aan te spreken of zij de 1,5 meter afstand willen houden. Na werk ben ik helemaal gesloopt omdat ik de hele dag ‘politieagent’ aan het spelen ben. Controleren of iedereen zich wel aan de regels en 1,5 meter houdt. Veel mensen vergeten dat als de BOA’S binnen komen dat wij verantwoordelijk zijn en een boete kunnen krijgen of erger, de deuren moeten sluiten.

De meeste mensen accepteren het, maar er zitten ook zeker golfers tussen die je de volle laag geeft en het achterlijk vindt dat ik of een ander personeelslid hen er op aan spreekt. Ik denk dat het erg lastig wordt om een evenement zoals een golftoernooi met de 1,5 meter samenleving door te laten gaan met publiek. Daarom begrijp ik de keus van de European Tour om voorlopig alle toernooien zonder publiek door te laten gaan.

Extra note; Hopelijk is er begrip voor alle golfbanen die verantwoordelijk zijn om de protocollen van de overheid uit te voeren. Hoe vervelend of ongezellig het ook is, houd je alsjeblieft aan de regels!

Amerika

Op de PGA Tour word er iets minder naar de regels geluisterd. Amerika heeft nu een paar toernooien gespeeld. Van de week werd er plotselinge een persconferentie uitgezonden. Ook Joost en ik hebben er naar gekeken! Er werd bekend dat er een aantal spelers en caddies besmet zijn met het Coronavirus. Veel andere golfers die bij de toernooien aanwezig waren, hebben toegegeven dat het een grote ‘dierentuin’ was en niemand rekening hield met afstand houden of extra hygiëne. Toch laten ze de toernooien doorgaan.

Onduidelijkheid

De European Tour kijkt veel naar wat er bij de PGA Tour gebeurt en houdt de spelers elke week per mail op de hoogte en hoopt begin juli weer te kunnen laten beginnen. Het blijft wel tot het laatste moment spannend of en hoe het virus zich verspreidt. Het plan is om te beginnen met twee toernooien in Oostenrijk waar Joost op de eerste in 2013 heeft gewonnen. Het is lastig plannen omdat de wereld er over een paar weken natuurlijk alweer heel anders uit kan zien. Daarom zal Joost elke keer last minute moeten beslissen welke toernooien hij zal spelen. Ook voor onze relatie is dat lastig omdat er veel onduidelijkheid is wanneer hij wel of juist niet thuis zal zijn.

Share: