Na acht maanden organiseren was het zover en kwam mijn meisjesdroom uit. Op 5 augustus 2022 hebben Joost en ik elkaar het jawoord gegeven en elkaar het eeuwige liefde beloofd.

Meteen nadat Joost mij tijdens oud en nieuw ten huwelijk had gevraagd, begonnen we met het invullen van deze dag. Al snel besloten we om onze bruiloft in Nederland te houden. Joost is al 30 weken per jaar onderweg en in Coronatijd wilden we niet iedereen laten reizen. Het was een uitdaging om relatief kort van tevoren een goede locatie te vinden. Na lang zoeken viel ons oog op een chateau vlak bij Zutphen.

3-dagen huwelijk

Om alvast in de feeststemming te komen, begon de bruiloft op donderdagmiddag met een borrel, bbq, en een feestelijke avond in besloten kring. We hebben heerlijk gegeten, gedanst, er waren speeches en iedereen heeft meegezongen met de karaokeset van de dj. Ook hadden we grote vuurkorven waar we verhaalde vertelde en oud Hollandse spelletjes speelde.

De volgende dag, de GROTE dag, werd ik wakker samen met een vriendinnetje in de bruidssuite. Daar kwamen de rest van mijn vriendinnen en mijn moeder naartoe om samen te ontbijten en ons klaar te maken. Net voordat alle gasten arriveerde, liep ik naar het hoofdgebouw om daar mijn jurk aan te trekken. Via het raam zag ik alle gasten binnen komen. Het was leuk om te zien hoe prachtig iedereen was gekleed.

Samen met mijn vader liep ik de trap af, waar Joost aan het einde van de witte loper op mijn stond stond te wachten. Het was zo bijzonder om hem daar voor het eerst die dag te zien. Hij keek me stralend, met geëmotioneerde ogen aan. Met familieleden en vrienden om ons heen maakte Jack van Gelder, onze BABS, er een mooi verhaal van. Mijn oma van 90 jaar gaf onze ringen aan. Na de huwelijksvoltrekking werd de taart aangesneden en hebben we heerlijk geborreld in de zon totdat we naar binnen gingen voor het diner.

Om half negen openden Joost en ik de avond met een dans. Als verrassing had ik speciaal voor Joost, Lee Towers geregeld. Als Rotterdammer en groot Feyenoordfan vond hij dit natuurlijk geweldig. Lee maakte er een groot feest van en iedereen stond luidkeels mee te zingen! Het was geweldig. We hebben tot in de laatste uurtjes gedanst.

De volgende ochtend hebben we nog heerlijk gebruncht, waarbij we terugkeken op de grote dag. Het was fijn dat we alle dagen iedereen dicht bij ons hadden.

Het was een sprookje en nog mooier dan we van te voren hadden gehoopt. 3 dagen, 3 jurken, een prachtige man, al onze vrienden en familie om ons heen! Het zijn dagen om nooit te vergeten.

Touch of orange

Overal kwam de kleur oranje terug: in de loper, de bruidstaart, het trouwboeket, Joost zijn sokken, de stropdas en alle overige bloemen. Oranje heeft een speciale betekenis voor Joost. Het is zijn overwinningskleur, de kleur die hij elke zondag op een toernooi draagt. Een huwelijk en de ware vinden is een overwinningen op zich. Je gaat door dik en dun en samen ben je een team!

Huwelijksreis

We reizen al zoveel vanwege de wedstrijden van Joost dat we besloten hebben om onze huwelijksreis uit te stellen naar een moment wanneer het ons beide schikt. Joost is alweer druk bezig met het spelen van wedstrijden en ik ben druk bezig met de voorbereidingen van de Formule 1. Ook dit jaar wordt de golfbaan van mijn ouders The Dunes in Zandvoort weer omgebouwd naar de officiele 538 camping. Er slapen dan duizenden mensen in tenten en campers op de driving-rangen en de golfbaan.

We hebben veel kaartjes en cadeautjes gekregen. Super lief en echt heel erg bedankt!!

*Deze blog verscheen eerst in Golfers Magazine*

Share: