In mijn vorige blog vertelde ik hoe Joost mij met oud en nieuw ten huwelijk had gevraagd. Dat vond ik natuurlijk leuker om te delen dan hoe het nieuwe seizoen eruit zal komen te zien, maar nu wil ik toch even vooruitkijken. Er zitten alweer een aantal toernooien op en het seizoen is in volle gang. Zoals je misschien gemerkt hebt, heet de European Tour nu DP World Tour. Dubai Ports World is een van de grootste beheerders van containerterminals ter wereld, met 78 terminals verspreid over 42 landen. Ook op de Tweede Maasvlakte in Nederland heeft DP World een locatie. In december en januari trainde Joost op de golfbaan op het JA resort, en dan rijd je langs een van de ingangen van DP World. Elke keer verbaasde het me weer hoe enorm groot het is, met al die hekken, containers en douaneposten.

Nu de Aziatische Tour een stuk groter en sterker gaat worden door de samenwerking met de Saoedi’s, moet ook de DP World Tour zijn positie versterken. Dat doen ze door meer samen te gaan werken met de PGA Tour, onder meer door het organiseren van zogenaamde co-sanctioned toernooien.
De eerste stap is proberen corona achter zich te laten en te focussen op groei. Meer prijzengeld, meer media-aandacht, meer toeschouwers, meer televisierechten en interessanter worden voor professionals en toeschouwers. Hopelijk is dit een goede visie en gaat de Tour eerst ‘terug naar het oude’ en er vervolgens flink overheen.

De eerste veranderingen zijn al zichtbaar. Zelfs de kleinste toernooien hebben nu een prijzenpot van minimaal twee miljoen dollar.

Zelf vloog ik eind januari naar Dubai, waar Joost de Dubai Desert Classic speelde. Daar merkte ik meteen dat de Tour een upgrade heeft gekregen. Dubai is al een van de mooiste toernooien van het jaar, en nu was er nog een schepje bovenop gedaan. De tribunes, de playerslounge, het promodorp: alles was nog groter en mooier aangekleed dan anders. Leuk om te zien, die groei.
Ik ben benieuwd wat voor moois er nog meer in het vat zit. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit een mooi golfseizoen wordt voor de nieuwe DP World en voor Joost.

Share: