Na een trainingsweek in Dubai, waar wij samen kerst vierden, vlogen we terug naar Nederland om thuis oud en nieuw te vieren. We waren blij dat we 2021 met veel blessures, lockdowns en eenzame weken voor mij alleen thuis eindelijk achter ons konden laten.

Tijdens de jaarwisseling zouden we niks bijzonders doen. Althans, dat dacht ik. Mijn ouders, broertje en zijn vriendin kwamen bij ons in de tuin eten. Joost had rondom de tafels allemaal vuurkorven en kaarsen neergezet en zei dat hij er ondanks de lockdown er iets gezelligs van wilde maken.

Net voor middernacht begon hij met speechen, wat hij eigenlijk elk jaar doet. Na een terugblik op 2021 en heel veel lieve woorden kwam mijn meisjesdroom uit: Joost ging op zijn knieën! Met vuurwerk op de achtergrond kon 2022 niet beter beginnen.

Ik had het absoluut niet zien aankomen. Tijdens de speech haalde Joost een fles champagne tevoorschijn met de tekst ‘Op onze toekomst’. Die fles had ik hem gegeven toen we ons nieuwe huis introkken, en Joost zei dat dit wel een gepast moment was om hem te openen. Ik begreep niet waarom, tot hij mijn hand pakte en begon te vertellen hoeveel hij van mij hield. Daarna pakte hij een ring, ging op een knie zitten en vroeg of ik zijn vrouw wilde worden. Het was perfect! Niemand wist het behalve mijn vader die hij netjes van te voren voor mijn hand had gevraagd.

Joost was nooit zo’n voorstander van trouwen en vond het maar ouderwets, terwijl ik altijd al droomde van een prinsessenbruiloft in een mooie witte jurk, samen met de liefde van mijn leven.

Ik weet nog dat ik met mijn moeder de hele dag thuisbleef om de bruiloft van Willem-Alexander en Máxima live op televisie te zien.

Door het vele thuis zitten met avondklokken en lockdowns stond de tv heel de dag aan. De laatste paar weken van 2021 keken Joost en ik dan ook soms naar het televisieprogramma Say Yes To The Dress.
Ik snap nu waarom. Net zoals ik nu snap waarom hij een mening had over alle jurken die voorbijkwamen.

Wanneer en hoe we gaan trouwen, weten we nog niet. Maar ik weet zeker dat het fantastisch wordt en kijk er nu al naar uit. De voorbereidingen zijn begonnen.

*Dit bericht verscheen eerst in Golfers Magazine*

Share: