Maandenlang voelde het als een soort vakantie. Samen klussen, de hele dag in joggingbroek lopen en vissen in onze nieuwe voortuin. Joost wil op vakantie altijd vissen. Zelf had ik er niet zoveel mee, maar de laatste tijd snap ik waarom mensen het leuk vinden. Het is spannend en ontspannend tegelijkertijd.

Wat vonden wij het fijn om dag en nacht bij elkaar te zijn zonder de frustratie die golf ook soms met zich meebrengt. Het was daarom ook weer wennen toen hij weer weken op pad was om toernooien te spelen. Ik bleef met de twee honden thuis om het huis af te maken. In het begin vond ik het wel vreemd om alleen in het nieuwe huis te zijn. Gelukkig heb ik al veel uitgepakt, geklust en langzaam van ons nieuwe huis ons nieuwe ‘thuis’ gemaakt.

Nieuwe regels

Voordat de toernooien begonnen, heb ik een mail van ‘de Tour’ met alle nieuwe regels gekregen. Er mag geen publiek komen, dus de toernooien missen veel inkomsten. Ook de European Tour moet besparen om het hoofd boven water te houden. Vanaf nu moeten de spelers zelf vervoer regelen van het hotel naar de golfbaan, ze moeten eigen eten meenemen want er is geen players lounge waar ze even rustig kunnen zitten, en het prijzengeld is flink gedaald. Alle spelers slapen deze weken in hetzelfde hotel, mogen daar niet uit, en mogen alleen met hun caddy eten op reservering.

Maarten en Joost in Oostenrijk

Geen publiek betekent ook dat er voorlopig niemand mee mag reizen, geen fysiotherapeut, geen coach, en geen manager. Samen met een vriendin wilde ik naar Wenen wanneer Joost het toernooi daar in de buurt zou spelen, maar de Tour ‘verbiedt’ de partners van de spelers (vanuit buitenland) zelfs in de buurt te komen van het hotel en/of golfbaan. Ze willen de kans zo klein mogelijk houden om andere spelers eventueel te kunnen besmetten. Alleen de caddies zijn voorlopig toegestaan.

Veel toernooien waar ik mij begin van het jaar al op had verheugd gaan nu niet door of mag ik niet bezoeken. Zoals deze week bij het US PGA wilde Joost en ik een paar dagen vakantie vieren in San Francisco en tijdens de toernooien in Engeland wilde ik het combineren met familiebezoek. Dit vind ik erg lastig omdat ik hun al een lange tijd niet gezien heb.

Coronatest

De European Tour is heel voorzichtig en probeert besmetting streng tegen te gaan. Voordat Joost wegging, moest hij daarom thuis een Coronatest doen en opsturen naar Londen. Ook moeten Joost en zijn caddy Maarten een aantal keer per toernooi zo een test doen. De uitslag hebben zij na een aantal uur al binnen, maar voordat de uitslag binnen is mogen zij geen gebouwen in waar andere mensen zijn. Ook een mondkapje dragen wordt aangeraden en op sommige plekken zelfs verplicht.

Om zoveel mogelijk mensen te ontlopen rijden Maarten en Joost daarom de eerste maanden zoveel mogelijk met de auto naar de toernooien. Ook om flexibel te blijven als er eventueel een lockdown.

Share: