Als klein meisje combineerde ik kleding van mezelf en mijn moeder en tekende ik op mijn slaapkamer urenlang mooie jurken en schoenen die ik later wilde dragen. Later had ik verschillende bijbaantjes om die outfits te kunnen kopen, met bijbehorende tas, schoenen en zelfs lingerie – alles moest bij elkaar passen. Dat geldt nog steeds en niet alleen voor kleding: ook de inrichting van ons huis of de kleur van onze honden moet matchen. Ja, ik weet het, je kunt ook te ver gaan. Gelukkig maakt Joost me ervan bewust dat ik het ook moet kunnen loslaten.

Twee jaar geleden kwam ik op het KLM Open Caroline en Frank van Duca del Cosma tegen en het voelde alsof ik ze al jaren kende. We bleven in contact en al snel kreeg ik de vraag of ik mijn eigen schoen wilde ontwerpen. Daar hoefde ik geen seconde over na te denken: Ja! Ik ging de stad in en surfte over het internet om uit te zoeken hoe mijn schoen eruit moest komen te zien. Ik wilde een schoen maken waar je goed op kunt golfen, maar die je ook makkelijk in het dagelijks leven kunt dragen.

Na een aantal weken ben ik met een mood board naar het hoofdkantoor in Breukelen gegaan en kreeg ik feedback op wat wel en niet praktisch was voor een vrouwengolfschoen. Met een auto vol stalenboeken met stoffen ging ik weer naar huis. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een witte schoen – die past voor jong en oud bij bijna elke outfit.

Nadat ik zelf op papier een tekening had gemaakt, vroeg ik aan mijn vriendinnen om feedback te geven. Na wat aanpassingen ging ik met het definitieve ontwerp terug naar Duca del Cosma, waarna zij aan de slag gingen met het eerste prototype. En dan heb je ineens je eigen schoen in handen, ik was apetrots. Ik heb er weken op gelopen en daarna akkoord gegeven. Nu ligt binnenkort de door mij ontworpen schoen in de winkels. Hoe cool!

Het verhaal!

Het ontwerp heeft voor mij een persoonlijke betekenis. De schoen is sportief, netjes en casual, en overal bij te dragen. Met de vijf sterren wil ik iedereen motiveren om altijd het beste uit zichzelf te halen. Go for the 5 star ranking! De C van Duca del Cosma aan de achterkant is oranje, als een knipoog naar Joost die tijdens toernooien op zondag altijd deze kleur draagt. De zwart-witte slangenprint vind ikzelf erg leuk, omdat je steeds meer printjes in kleding ziet terugkomen. Tot slot zitten er twee kleuren veters bij, zodat je de schoen altijd kunt combineren met je outfit.

De Melanie on Tour-schoen is binnenkort verkrijgbaar in de webshop (www.ducadelcosma.com) en in verschillende golfwinkels. I let you know wanneer ze te bestellen zijn! Hopelijk kunnen jullie er dan net zo van genieten als ik.

Dit bericht verscheen eerst in Golfers Magazine

Share: